Miten sinä voit juuri nyt? Tapahtumantäyteinen vuosi on loppusuoralla, ja nyt onkin hyvä aika pysähtyä hetkeksi. Uskallan arvata, että arjessasi on paljon ilon hetkiä, mutta myös stressiä – ja se on aivan normaalia. Me kaikki koemme kuormitusta. Olennaista on tunnistaa oman elämän stressitekijät ja oppia keinot palautua niistä. 

Saatat pohtia miksi puhun niin paljon nykyisin palautumisen merkityksestä. Aihe on minulle hyvin henkilökohtainen. Olen kokenut pahan työuupumuksen, eikä ehkä ole liioiteltua kuvailla sitä laajemminkaan uupumukseksi koko elämään. Tarinani on tyypillinen: Menin liian kovaa liian pitkään. Ihana ja inspiroiva työ, haastava ja kiireinen yrittäjyys sekä henkilökohtaisen elämän kipupisteet toivat tahtia ja nakersivat energiaani ja elämäniloani liian pitkään. 

Pysähtyminen ei tuntunut vaihtoehdolta. Se olisi varmasti tuonut omat ongelmat liian lähelle, ja siksi juoksin karkuun. Pahimmillaan kuva näytti tältä: stressistä johtuva sairaskohtaus, jatkuvat pääkivut ja niin huono olo, että puhuminenkin – se taito, joka minulta jos joltain luonnistuu – tuntui mahdottomalta. Työssäni onnistuin aina, ja se palkitsi. Mutta lopulta viisas kroppa teki sen, mihin aivot eivät kyenneet. Tuli hetkellinen piste kaikelle tekemiselle.

Kriiseissä on se hyvä puoli, että ne usein tuovat meitä lähemmäs itseämme, arvojamme ja meille tärkeitä asioita. Pakkopysähtyneenä aloin pikkuhiljaa oppia terveyden, vapaa-ajan, läheisten ja palautumisen merkityksen paremmin kuin koskaan aiemmin. Vähitellen, konkreettisin teoin pienistä palikoista rakentui uudenlainen arki, joka lähtee oman jaksamiseni kunnioittamisesta. 

Pahimmasta vaiheesta on nyt reilut kolme vuotta, ja voin ilokseni vihdoin sanoa voimavarojeni olevan entisellään. Nytkin elämä etenee, mutta aiempaa rauhallisemmin itseäni kuunnellen. 

Palautumisvalmennuksissa toivon voivani auttaa ja tukea myös sinua, ihana asiakkaani, löytämään omat voimavarasi ajoissa ja rakennuspalikat entistäkin kestävämpään hyvinvointiin. Eleganni on hyvinvointihoitola, jossa ajattelemme, että kauneus lähtee aina sisältä, omasta hyvinvoinnista, ja sen rakentamiseen keskitymme kaikissa palveluissamme. 

Lämpimästi tervetuloa tuttuihin ja tehokkaisiin hemmotteluhoitoihin ja uusiin palautumisvalmennuksiin

Anni Kuittinen
Elegannin perustaja, SKY-kosmetologi ja Hengähdyshetkiä palautumisvalmentaja