Arkimeditaatiolla lisää hyvinvointia päivään

Arkimeditaatio, mitä se on?

Tästä artikkelista pääset lukemaan mitä tarkoittaa arkimeditaatio, ja miten voit lisätä omaa hyvinvointiasi sen avulla. Nappaa itseäsi puhuttelevat vinkit talteen.

Terveiset Annilta

Syksy on saapunut ja saamme nauttia tunnelmallisista pimenevistä illoista ja luonnon väriloistosta. Ulkopuolellamme tapahtuvien muutosten ohella on hyvä kääntää katse myös sisäänpäin, omaan kehoon ja mieleen. Tapoja ja tekniikoita oman sisäisen maiseman tarkasteluun löytyy useita. Meditaatio lienee yksi vanhimmista ja tehokkaimmista työkaluista, olen itsekin harjoittanut erilaisia meditaatiotekniikoita jo kymmenen vuoden ajan sekä hyödyntänyt niitä asiakastyössä. Näistä tekniikoista on ollut apua niin itselleni kuin asiakkailleni. Meditaation terveysvaikutuksista on olemassa myös tieteellistä näyttöä (Davidson, Kabat-Zinn, 2003). Olen törmännyt työssäni toistuvasti ajatukseen jossa meditaatio mielletään mielen täydelliseksi tyhjentämiseksi ja ymmärrettävästi siis liian hankalaksi edes yrittää. Meditaation ei kuitenkaan aina tarvitse olla näin äärimmilleen vietyä mielen tyhjentämistä, vaan alkuun pääsee hyvin erilaisia meditaatio tekniikoita kokeilemalla. Itselleni on kätevintä lisätä näitä tekniikoita osaksi arkea, jotta niitä tulee tehtyä säännöllisesti. Alta voit poimia itseäsi puhuttelevia tekniikoita ja lähteä rohkeasti kokeilemaan.

Suosittelen lämpimästi lisäämään päivittäiseen tekemiseen, työhön ja arjen askareisiin meditaatio tuokioita sekä tietoista hyväksyvää läsnäoloa eli mindfulness harjoittelua. Kutsun näitä pieniä tietoisuuden, pysähtymisen ja meditaation hetkiä leikkisästi yhteisnimellä arkimeditaatio.

Toivon, että sinä löydät meiltä vinkkejä ja työkaluja ihonhoitoosi, hyvinvointisi rakentamiseen ja ylläpitämiseen sekä iloa arkeesi. Olet sydämellisesti tervetullut elämyksellisiin hoitoihimme, palautumispalveluihimme ja tapahtumiimme.

Nähdään Nurmijärvellä!

Terkuin: Anni Kuittinen – SKY/CIDESCO kosmetologi, Elegannin perustaja ja Hengähdyshetkiä®-palautumisvalmentaja

Varaa aikasi tästä

Mitä on meditaatio?

Meditaatiossa yksinkertaistettuna pyritään keskittämään kaikki ajatukset yhteen asiaan tai mielikuvaan (yksikohteinen meditaatio). Meditaatio on mielen harjoittelua, jossa pyritään rauhoittamaan jatkuva ajatusvirta. Tarkoituksena on parantaa keskittymiskykyä ja luoda tasapainoa mielelle. Meditaation muotoja ja erilaisia harjoituksia on useita: voit keskittää ajatuksesi johonkin tiettyyn mielikuvaan, kehoosi tai vaikkapa (arkimeditaatio ajattelun mukaan) kulloinkin käsilläsi olevaan tekemiseen – eli tavallisiin arjen askareisiin.

Arkimeditaatiossa pyritään harjoittelemaan tietoista hyväksyvää läsnäoloa pitkin päivää, ja keskittymään jokaiseen asiaan päivän aikana tietoisesti, edes hetkeksi. Tietenkin teemme asioita myös automaattisesti, automatisoidut toimintamallit säästävät meiltä energiaa ja ovat tarpeellisia jaksamisen kannalta.

Voisitko kuitenkin harkita tuovasi myös automaattisiin toimintoihin kuten hampaiden harjaukseen tai ruuanlaittoon ripauksen tietoisuutta, sen sijaan että ajatukset saattavat olla jossain aivan muualla? Saatat yllättyä kuinka pienillä ja yksinkertaisilla asioilla onkin suuri vaikutus hyvinvointiisi ja keskittymiskykyysi. Harjoittelemalla kehityt kokoajan paremmaksi, muista suhtautua myötätuntoisesti harjoitukseesi, meditaatio ei aina ole ihan helppoa – mutta taatusti vaivan arvoista.

Elämyshoito

Elegannin Ihomeditaatio -hoito, 75 min

Meditaation tarkoitus on rentouttaa kokonaisvaltaisesti, parantaa keskittymiskykyä sekä vapauttaa poukkoileva mieli turhasta kuormituksesta. Meditoidessa keskitetään ajatukset johonkin tiettyyn asiaan: tässä tapauksessa ihoosi ja sen tuntemuksiin, hemmottelevan sekä tehokkaan kasvohoidon ja erilaisten hierontatekniikoiden avulla. Ihomeditaatio -hoidossa pääset harjoittelemaan meditaatiota ihosi tuntemusten, hengityksesi ja koko kehosi kautta. Hoidossa hieromme myös kädet ja jalat. Olitpa ensikertalainen tai kokenut meditoija tämä rentouttava uniikki hoitomme on sinua varten.

Varaa aika

 

Kuunteluvinkki

Psykopodiaa Podcast – Itsemyötätunto, vieraana Ronnie Grandell.

Löytyy myös spotifysta.

Itsemyötätunto on tärkeä osa hyvinvoivaa mieltä, ja helpottaa tietoista hyväksyvää läsnäoloa. Tietoisen hyväksyvän läsnäolon kautta on helpompi aloittaa arkimeditaation harjoittelu.

Lukuvinkkejä

Aloita meditaatio.fi: Mitä on meditaatio?

Aloita meditaatio.fi: Miksi meditoida? – Perustavanlaatuinen vastaus

Kirja: Mindfulness, Tietoisen läsnäolon perusteet – Jon Kabat-Zinn

 

2024-04-08T15:51:38+03:008. syyskuuta 2023|Hyvinvointi, uutisia, Yrittäjän terveiset|

Jaa kirjoitus haluamallasi tavalla!

Go to Top