Mikä on kasvohoito?

Kasvohoito on yksi tyypillisimmistä palveluista, jonka vuoksi kosmetologilla käydään. Mutta mitä kasvohoidossa oikein tapahtuu? Miksi kasvohoitoon kannattaa tulla säännöllisesti? Entä millainen on onnistunut kasvohoito? Elegannin asiantuntija vastaa. 

Kasvohoito on kokonaisvaltainen hyvinvointiasi tukeva oma hetkesi ja aikaa rentoutumiselle ja palautumiselle. Se on myös tavoitteellinen hoito, jossa arvioidaan ihosi tarpeita ja kuntoa sekä hoidetaan ihoasi sen tarpeita ja toiveitasi kunnioittaen. Kasvohoidon toteuttaa koulutettu ihonhoidon asiantuntija, kosmetologi. 

Elegannin yksilöllisiin tarpeisiisi räätälöitävät kasvohoidot kosteuttavat, kirkastavat, kiinteyttävät ja puhdistavat ihoasi tehokkaasti ja turvallisesti. Hyödynnämme kaikissa kasvohoidoissamme edistyksellisimpiä tuotteita sekä hoitotekniikoita, kuten ammattitason ultraäänipuhdistusta, mikrovirtakäsittelyä, kasvo- ja Gua Sha -kivihierontaa sekä muita tehokkaita erikoishoitoja parhaan mahdollisen lopputuloksen saavuttamiseksi. Tutustu kasvohoitoihimme tarkemmin täällä.

Mitä kasvohoidossa tapahtuu?

Kasvohoitoja on yhtä monta kuin tekijääkin, joten niihin liittyvät rutiinit saattavat vaihdella eri hoitoloissa. Me Elegannissa panostamme kokonaisvaltaiseen kokemukseen ja vuorovaikutukseen kanssasi, jotta saamme luotua mahdollisimman rauhallisen ja hyvinvointiasi edistävän kokemuksen vierailusi aikana. Kasvohoitomme etenevät näin:

  1. Esitietolomakkeen täyttö – Kun varaat meille ajan, saat sähköpostiisi linkin esitietolomakkeeseen, jossa voit vastata muutamaan helppoon kysymykseen. Käytämme tietoja suunnitellessamme juuri sinulle sopivinta kasvohoitoa. 
  2. Toiveiden ja tarpeiden kartoitus– Toivotamme sinut tervetulleeksi ihanaan lämmitettävään hoitotuoliimme ja peittelemme sinut ylellisellä ja rentouttavalla painopeitolla. Käymme kanssasi läpi toiveesi ja tarpeesi kasvohoitoa varten ja suunnittelemme parhaimman toteutuksen. Autamme sinua rentoutumaan himmeällä valaistuksella, rentouttavalla musiikilla, kynttilöillä ja halutessasi myös hoitoasi tukevilla eteerisillä öljyillä.
  3. Ihoanalyysi ja kosteusmittaus – Hoidon aluksi toteutamme ihoanalyysin ja kosteusmittauksen, joka auttaa asiantuntijaamme räätälöimään juuri sinun ihosi tarpeisiin sopivan hoidon. Analyysi ja kosteusmittaus toteutetaan ammattilaitteilla ihon pinnasta kevyellä kosketuksella.
  4. Yksilöllinen kasvohoito – Toteutamme toiveidesi ja tarpeidesi mukaisen kasvohoidon erikoiskäsittelyineen. Kasvohoitomme kosteuttavat, kirkastavat, kiinteyttävät ja puhdistavat ihoasi tehokkaasti ja turvallisesti.
  5. Hoitosuunnitelman läpikäynti ja suositukset jokapäiväiseen ihonhoitoon – Kun kasvohoito on ohi, käymme kanssasi läpi ihoanalyysin ja kirjallisen hoitosuunnitelman tukemaan jokapäiväistä ihonhoitoasi. Halutessasi tarjoamme virkistävän lasillisen vettä ja käymme läpi mielessäsi olevia kysymyksiä. Saat parhaat tuotesuositukset ja halutessasi voit tehdä ostoksia kattavasta tuotevalikoimastamme. Myymälästämme löydät korkealaatuista kotimaista kosmetiikkaa.

Millaisen kasvohoidon varaan itselleni?

Kasvohoitoja on paljon erilaisia, ja on täysin ymmärrettävää, että kaikkien vaihtoehtojen keskellä on välillä vaikea tietää millainen hoito on se kaikkein sopivin. Oikeanlainen kasvohoito riippuu monesta asiasta, kuten ihosi kunnosta ja tarpeista. Myös henkilökohtaiset toiveet ja mieltymykset on tärkeää ottaa huomioon. Perusnyrkkisääntö on: jos iho tuntuu kuivalta, kasvohoidon tulisi olla kosteuttava. Jos taas ihollasi on epäpuhtauksia, valitse puhdistava hoito. Luota valinnassa asiantuntijaan. Ihonhoidon asiantuntijan tehtävä on auttaa sinua valitsemaan juuri oikeanlainen kasvohoito tarpeisiisi. 

Varatessasi aikaa Eleganniin, sinun ei tarvitse tietää muuta kuin haluamasi kasvohoidon kesto – asiantuntijamme hoitaa loput. Elegannissa räätälöimme jokaisen kasvohoidon juuri sinun ihosi tarpeisiin ja toiveidesi mukaan. Kompaktiin valikoimaamme kuuluu 10, 30 ja 60 minuutin kasvohoidot patentoidun BTB13 tai luonnonkosmetiikkasarjan Unna Nordicin laadukkailla tuotteilla. 

Lyhyemmät hoitomme sopivat sinulle, joka hoidat huolellisesti ja säännöllisesti ihoasi kotona ja kaipaat vain ajoittaista tehokoskeutusta ja -puhdistusta tai haluat päivittää ihonhoitorutiinejasi. Suosittelemamme pidempi 60 minuutin kasvohoito on kokonaisvaltainen kokemus, joka soveltuu aivan kaikille ihonhoitorutiineista riippumatta. 

Minkälainen on onnistunut kasvohoito? 

Yhdellä sanalla kuvailtuna: yksilöllinen. Näkemyksemme mukaan ammattitaitoisestikaan toteutettu “listahoito” ei riitä, jos siinä ei oteta huomioon asiakkaan yksilöllisiä tarpeita ja toiveita. Meillä Elämyshoitola Elegannissa jokainen kasvohoito räätälöidään tarpeisiisi ja toiveisiisi sopivaksi. Onnistunut kasvohoito on kokonaisvaltainen elämys aina ajanvarauksen helppoudesta onnistuneeseen vuorovaikutukseen ja toiveiden kartoitukseen sekä varsinaiseen kasvohoitoon asti. 

Vinkki! Voit arvioida kasvohoitosi onnistumista esimerkiksi näiden osa-alueiden kautta:

  • Miten ajanvaraus sujui? Toimiva ajanvaraus on tärkeä osa hoitokokemusta. Jos pääsit helposti tutustumaan palveluntarjoajan kasvohoitoihin esimerkiksi verkkosivuilla ja sait ajan varattua näppärästi, olet oikealla tiellä. Elegannin kasvohoitoihin voit tutustua täällä. Ajanvarauksen teet ja tarvittaessa siirrät näppärästi täällä
  • Toimiko vuorovaikutus ihonhoidon asiantuntijan kanssa? Ihonhoidon asiantuntijan tehtävä on auttaa sinua valitsemaan oikeanlainen kasvohoito tarpeisiisi. Kartoittiko kosmetologi tarpeesi ja toiveesi ennen kasvohoitoa? Saitko kerrottua toiveesi ja antoiko asiantuntija suosituksia juuri sinun tarpeisiisi sopivasta hoidosta? Jos vastaus kysymyksiin on kyllä ja sinulle tuli positiivinen tunne keskustelusta, olet todennäköisesti hyvissä käsissä. 
  • Miltä kasvohoito tuntui? Kuuntele aina tuntemuksiasi hoidon aikana. Onnistunut kasvohoito on hoitotavoitteesta riippumatta myös rentouttava. Oliko sinulla turvallinen ja lämmin olo? Minkälaisia aistillisia kokemuksia sait hoidon aikana? Kuunteliko asiantuntija toiveitasi hoidon aikana? Se, miltä hoito sinusta tuntuu, on tärkeä osa hoitokokemusta. 
  • Miten vierailusi kosmetologilla tuki päivittäisiä ihonhoitorutiinejasi? Kasvohoidon tavoitteena on tukea kokonaisvaltaisesti hyvinvointiasi. Onnistuneessa kasvohoidossa saat tietoa omasta ihostasi ja sen hoitamisesta sekä vinkkejä siihen, miten hyvää hoitotulosta voi ylläpitää kotona. Saitko sinulle sopivia tuotesuosituksia? Entä käytiinkö kanssasi läpi henkilökohtainen ihonhoitosuunnitelmasi? Ehdittekö jutella lopuksi läpi mieltäsi askarruttavat ihonhoidon kysymykset? Kasvohoito on onnistunut jos pystyt ammentamaan hyvää oloa ja oppeja myös omiin arjen ihonhoitorutiineihisi. 
  • Minkälaisia tuloksia sait? Ihonhoito on pitkäjänteistä ja onneksi myös ihanaa tekemistä. Kasvohoitoja tulisi tarkastella osana ihonhoidon kokonaisuutta sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Lyhyellä aikavälillä heti kasvohoidon jälkeen voit pohtia miltä iho tuntuu: onko iho kostea, raikas ja hengittävä? Pitkällä aikavälillä, kasvohoitosarjan ja jatkuvan arjen ihonhoidon onnistumista voidaan arvioida ovatko hoitotarpeet muuttuneet tai ihossa ja hyvinvoinnissa tapahtunut pysyvämpiä muutoksia

Lämpimästi tervetuloa kasvohoitoihimme rentoutumaan! 

Lisää mielenkiintoista luettavaa: Miten kosketus auttaa meitä palautumisessa ja hyvinvoinnin rakentamisessa?