Mietityttääkö käynti kosmetologilla? Kaikki mitä kosmetologikäynnistä tarvitsee tietää

Iso osa meistä käy jossain elämän vaiheessa kosmetologilla. Mutta mikä kosmetologi oikein on ja mitä käynnillä tapahtuu? Jos kosmetologikäynti mietityttää kannattaa lukea tämä artikkeli. Elegannin asiantuntija vastaa. 

Mikä on kosmetologi ja mitä kosmetologi tekee?

Kosmetologi on ihonhoidon ohjauksen, rentouttavan hieronnan, erilaisten hyvinvointi- ja kauneudenhoitopalveluiden ammattilainen. Kosmetologin työn lähtökohtana on asiakkaiden henkilökohtaisten ihonhoitotarpeiden tunnistaminen ja analysointi sekä hoito, jotka perustuvat laajaan anatomian, ihonhoitomenetelmien, kosmetiikan kemian, tuotteiden ja raaka-aineiden tuntemukselle. 

Käytännössä kosmetologi tekee laajasti erilaisia hoitoja, kuten kasvohoitoja.

Millaisia kosmetologipalveluita Eleganni tarjoaa?

Eleganni on erinomaisen palvelun liike, joka tarjoaa laadukkaita ja yksilöllisiä kosmetologi- ja hyvinvointipalveluita kaikenikäisille. Olemme erikoistuneet kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin palveluihin sekä muutamiin tarkoin valikoituihin kauneudenhoitopalveluihin, jotka hemmottelevat, tuovat tuloksia ja helpottavat päivittäistä arkea. Asiantuntijamme ovat pitkän linjan ammattilaisia. 

Palveluihimme kuuluvat räätälöidyt ja aisteja herättelevät kasvohoidot, karvanpoisto sokeroinnilla, palautumispalvelut, ripsien kestotaivutus, kestopigmentointi sekä erilaiset ryhmille toteutettavat ihonhoito- ja palautumishetket. Voit tutustua tarkemmin palveluihimme ja niiden kuvauksiin verkkosivuillamme

Miten kosmetologi kannattaa valita?

 Tässä vinkkilistamme kosmetologin valintaan:

  1. Tarkastele kosmetologin koulutusta: Valitettavasti virallisesti kosmetologi-nimikkeen käyttöön ei vaadita Suomessa ammatillista pätevyyttä. Tämä tarkoittaa sitä, että myös alaa opiskelematonkin voi kutsua itseään kosmetologiksi ja harjoittaa liiketoimea. Suomessa ammattilaiseksi voi opiskella toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa, ja koulutusohjelman kesto on kahdesta kolmeen vuotta. Tutkinto sisältää laajasti opetusta muun muassa ihosta ja sen hoidosta, raaka-aineista ja tuotteista sekä ihmisen anatomiasta ja fysiologiasta. Ammattilainen myös syventää jatkuvasti osaamistaan kursseilla ja koulutuksilla. 
  2. Onko kosmetologi SKY-kosmetologien jäsen? Suomen Kosmetologien Yhdistyksen jäsenet ovat tutkinnon suorittaneita ihonhoidon ammattilaisia, ja jäsenyyttä voi tarkastella eräänlaisena laatuleimana. Eleganni ja asiantuntijamme kuuluvat yhdistykseen. 
  3. Tarkastele palvelutarjoamaa: Mitkä ovat ihonhoidon tarpeesi? Kosmetologia valitessa kannattaa pohtia omat tarpeet ja selvittää, vastaako kosmetologin palveluvalikoima tarpeisiisi. On tyypillistä, että kosmetologit erikoistuvat joihinkin tiettyihin osa-alueisiin, eivätkä toisaalta tarjoa kaikkia mahdollisia palveluita. Asiantunteva kosmetologi kertoo mielellään palveluistaan ja mahdollisuuksistaan auttaa juuri sinun tarpeissasi. Elegannin laajaan palveluvalikoimaan voit tutustua täällä
  4. Mikä fiilis? Kosmetologi on kirjaimellisesti asiakkaan iholla, minkä vuoksi asiakaspalvelun ja vuorovaikutuksen merkitys korostuu. On tärkeää, että tunnet olosi hyväksi ja rentoutuneeksi kosmetologisi seurassa, joten kuuntele omaa fiilistäsi. Tiedät kyllä, kun olet löytänyt sen oikean! 

Mitä kosmetologikäynnillä tapahtuu?

Kosmetologi on ihonhoidon ja hemmottelun asiantuntija. Hoitojen ja hoitosuunnitelmien sekä niitä tukevien tuotteiden valinnassa tavoitteena on aina edistää hyvinvointia. Kosmetologikäynnillä ammattilainen kuuntelee tarpeesi, analysoi ihosi tilannetta ja tekee ihosi hyvinvointia tukevan suunnitelman. Usein käynnillä tehdään ihonhoitoa, kuten kasvohoito, ja valitaan juuri sinun ihollesi toimivia tuotteita. Kosmetologikäynnin sisältö riippuu täysin tarpeistasi, ja Elegannissa jokainen hoito räätälöidään tilanteeseesi sopivaksi.

Palveluvalikoimaamme kuuluu myös muita palveluita, kuten karvanpoistoa sokeroinnilla ja kulmien muotoilua, joihin voit varata ajan ajanvarauksestamme

Milloin kannattaa varata aika kosmetologille?

Kosmetologille voi varata ajan aina kaikissa “tilanteissa”: jos jokin ihonhoitoon liittyvä asia pohdituttaa, jos ihonhoidossa on haasteita tai jos haluat vain hemmotella itseäsi. Meille Eleganniin ovat kaikki tervetulleita, ja meille voit aina tulla omana itsenäsi. 

Miten varaan ajan kosmetologille?

Ajanvarauksemme palvelee väsymättä vuorokauden ympäri verkossa. Voit varata aikoja, muuttaa ajanvaraustasi sekä ostaa lahjakortteja täällä

Lämpimästi tervetuloa Eleganniin!