Kesä ja upeat aurinkoiset päivät ovat vihdoin täällä. Auringonvalo saa ihomme tuottamaan tärkeää D-vitamiinia, joka auttaa ylläpitämään elimistön toimintaa, toimii sen rakennusaineena ja vähentää ihon tulehdusreaktioita. On kuitenkin yleisesti tiedossa, että auringon UV-säteily aiheuttaa ihossamme DNA-vaurioita. Tätä on vaikea ymmärtää, sillä vaikutukset näkyvät ihoillamme eri tavoin ja eri aikoina: osa meistä saa hehkuvan päivetyksen ja toiset puolestaan punertavat ja palavat helposti. Välittömästi näkyvään vaurioon vaikuttavat oma ihotyyppi, auringolle altistumisen määrä ja suojauksen taso. 

Grillaaminen kuuluu vain ruoanlaittoon, ei ihonhoitoon

Terveellistä rusketusta ei ole olemassakaan, kirjoitti kauneusbloggaajana tunnettu Erika Naakka, ja on täysin oikeassa. Rusketus on ihon puolustusreaktio haitallista auringonvaloa vastaan, eikä UV-säteilyn ja auringonoton riskejä kannata vähätellä. Aurinko vanhentaa, ohentaa ja veltostuttaa ihoa, saa aikaan pigmenttimuutoksia ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ihosyöpää. Vähimmilläänkin aurinko saattaa pahentaa ihottumia ja ihon epäpuhtauksia. Kuten Naakka kirjoittaa, auringon tekemät vauriot ihoon ovat kumulatiivisia eli kertyviä, ja vaikutukset näkyvät usein jälkijättöisesti. 

Iho toimii kuin sijoitusrahastot: se, mitä tänään sinne laitat, kasvaa korkoa, ja näkyy vasta vuosien kuluttua. Auringon aiheuttamat vauriot eivät nollaannu. Miksi siis tallettaisit ihoosi haitallista säteilyä, joka nakertaa hyvinvointiasi tai jopa vaarantaa terveytesi tulevaisuudessa? 

Terveys ja hyvinvointi ovat meidän jokaisen käsissä. Siksi kannattaa pohtia vakavasti, onko rusketuksen tavoittelu terveyden ja ihon hyvinvoinnin kustannuksella järkevää. Auringosta saa nauttia, mutta ainoa keino varmistaa hyvinvoiva iho on suojautua auringolta oikeanlaisin vaattein ja suojin. Lue vinkkimme sekä parhaat tuotetärppimme pitkäjänteiseen ihon hyvinvointiin alta. 

Elegannin asiantuntijan vinkit ihonhoitoon kesällä

 

    1. Käytä aurinkovoidetta päivittäin. Kun lähdet ulos, levitä ihollesi laadukas, oman ihotyyppisi mukainen ja suojakertoimen (spf) sisältävä hoitovoide. Suomessa vähimmäissuositus suojakertoimelle on 30 spf. Mikäli sinulla on pigmenttimuutoksia, suosittelemme suojakerrointa 50. UV-säteily ei tunnu iholla lämpönä, vaan se vaikuttaa pilvienkin läpi. Lisää suojaa päivän mittaan, mikäli oleilet auringossa. Muista suojata myös korvat ja jalkapohjat. 
    2. Valitse oikeanlainen vaatetus. Tiesitkö, että suojautumalla auringon suoralta valolta voit jopa puolittaa UV-altistuksesi? Hengittävä, mutta peittävä vaatetus on paras suoja aurinkoa vastaan. Kuumina päivinä suosi luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa ja pellavaa. Hattu on aina tyylikäs valinta, ja se suojaa herkkää päänahkaa. 
    3. Hyödynnä laadukkaita perusihonhoitotuotteita. Sisältääkö kasvo- ja vartalovoiteesi UV-suojan? Laadukkaat ihonhoitotuotteet ovat monitoimituotteita, jotka toimivat ihon hoidossa ja suojauksessa. 
    4. Muista heijastuspinnat. Vesi, hiekka ja lumi heijastavat UV-säteilyn voimakkaampana. Myös aurinkolasit heijastavat poskipäille voimakkaamman säteilyn, joten huomioithan tämän myös suojavoiteessasi.  

Suosikkituotteemme ihon suojaukseen

Laadukkat tuotteet ovat hyvän ihonhoidon kulmakiviä myös kesällä. Alta voit lukea ykköstärppimme kesän ihonhoitoon ja suojaukseen. Autamme mielellämme ihotyyppiisi ja elämäntyyliisi sopivan aurinkotuotteen valinnassa. Täältä voit varata ajan henkilökohtaiseen ostoshetkeen kosmetologimme kanssa ja saamaan parhaat vinkit ihosi suojaamiseen. 

Koko vartalolle suosittelemme Dermalogica Protection 50 Sport SPF50 -aurinkovoidetta. Voide on veden ja hikoilun kestävä (80 minuuttia), ja sitä voi käyttää sekä kasvojen että vartalon iholle. Laajaspektrinen voide sisältää sekä UVA- että UVB-suojan, ja se suojaa tehokkaasti auringon aiheuttamilta vaurioilta ja ehkäisee sen aiheuttamaa kosteuden menetystä. Voide on koostumukseltaan kevyt, eikä se jätä ihoa lainkaan tahmean tuntuiseksi. Voide ei sisällä keinotekoisia väriaineita tai tuoksuja. Tuote on parabeeniton, gluteeniton ja vegaani, ja se on testattu ilman eläinkokeita.

Kasvojen ihon suojaukseen ja hoitoon voimme lämpimästi suositella kahta huipputuotetta. Dermalogica Invisible Physical Defence SPF 30 -aurinkovoide on näkymätön ja kevyt fysikaalinen aurinkosuoja, joka levittyy ja sulautuu ihoon tasaisesti, ja tarjoaa kattavan suojan sekä UVA- ja UVB-säteitä että sinistä valoa vastaan. Voide rauhoittaa ja vähentää punoitusta ja kuivuutta. Antioksidanttinen vihreä tee puolestaan suojaa vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. Voide sopii jokaiselle, myös herkälle iholle. Tuote ei sisällä keinotekoisia väriaineita tai tuoksuja. Tuote on parabeeniton, gluteeniton ja vegaani, ja se on testattu ilman eläinkokeita. 

Dermalogica Dynamic Skin Recovery SPF50 on yksi merkin parhaiten myydyistä kosteusvoiteista, eikä syyttä! Laajaspektrisen SPF50-päivänvalosuojan sisältävä keskitäyteläinen kosteusvoide hillitsee tehokkaasti ihon ikääntymistä. Antioksidanttinen tee ja polypeptidi ehkäisevät vapaita radikaaleja ja muita ikääntymistä edistäviä tekijöitä. Patentoitu oleosomi-kapseliteknologia tehoastaa päivänvalosuojaa ja antaa kattavan UV-valosuojan. Voide levittyy tasaisesti iholle. Tuote ei sisällä keinotekoisia väriaineita tai tuoksuja. Tuote on parabeeniton, gluteeniton ja vegaani, ja se on testattu ilman eläinkokeita.