Lokakuun hyvinvointiteema: Metsä

Miten metsä liittyy ihonhoitoon ja palautumiseen? Tästä artikkelista löydät itsellesi monta vinkkiä joilla voit lisätä päivittäistä hyvinvointiasi metsän avulla.  Oletko koskaan kuullut metsähengityksestä? Jos et, kannattaa napata alta vinkit talteen. 

”Mene metsään”

Jos voisin antaa vain yhden ihonhoito- ja palautumisvinkin se olisi: mene metsään. Ai miksi? Metsän terveyshyödyistä ja tärkeydestä voisi kirjoittaa vaikka kokonaisen kirjan, mutta tiivistän tähän muutamia oleellisimpia asioita iloksesi ja kokeiltavaksi. Ehkä löydät täältä jotain uutta tuleville metsäretkillesi?

Metsällä on tutkitusti monia positiivisia terveysvaikutuksia, eikä ihme, luonnon äänimaailma, tuoksut ja värit tuovat loistavaa vastapainoa arjen askareille, kaikkina vuodenaikoina. Metsän rauhoittava vaikutus tuntuu koko kehossa usein jo lyhyenkin metsäretken jälkeen, on tutkittu että jo 15 minuuttia metsässä tasapainottaa kehoa ja auttaa laskemaan stressihormonien tasoja. Kun tähän yhdistetään vielä kävelyn hyödyt- ja terveysvaikutukset saadaan kokonaisvaltainen hyvinvointia tukeva tuokio. Kaikki tämä vaikuttaa positiivisesti myös ihoon sekä ihon kuntoon, kaikki mitä tapahtuu sisällämme heijastuu ennemmin tai myöhemmin myös ihoomme. Erityisesti stressin määrän tasapainottaminen, ulkoilu ja liikunta on ihon kannalta tärkeää.

Olen itse tutustunut metsässä liikkumiseen ja luontoon jo pienenä, biologi isäni opastuksella, häneltä olen saanut arvokasta tietoa luonnosta ja siellä liikkumisesta, nuo opit tulevat seuraamaan mukanani aina. Metsä on suosikkipaikkani palautumiseen myös siksi, että aikataulu on täysin vapaa, metsä on aina saavutettavissa juuri silloin kun itselle parhaiten sopii. Mukaan voi ottaa eläin- tai ihmisystävän, perheenjäsenen tai lähteä virkistävälle metsäkävelylle itsekseen. Suosikkini on mennä metsään yhdessä koirieni kanssa, sillä kun työni sisältää paljon puhumista ja ihmisten kanssa olemista tarjoaa säännöllinen ulkoilu sekä eläinten ja luonnon seura parasta vastapainoa työlle. Kehotankin myös sinua menemään säännöllisesti metsään ja liikkumaan siellä luonnon rauhasta nautiskellen vailla suorittamista.

Näin lisäät metsän virkistävää voimaa arkeesi:

  • Etsi mahdollisimman läheltä kotiasi itsellesi metsäreitti tai luontopolku johon sinun on helppo säännöllisesti päästä. Pyri käymään metsässä päivittäin, edes lyhyesti. Metsä voi olla pieni tai suuri, kaupungin läheisyydessä tai kauempana. Merkitystä on eniten sillä, että itse viihdyt ympäristössä, koet paikan rauhoittavana ja sijainti on helposti saavutettava.
  • Pyri lähtemään metsään vailla sen suurempia tavoitteita, anna itsellesi lupa olla tietoisesti läsnä hetkessä..
  • Vinkkejä tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon metsässä: Pysähdy aistimaan ympärilläsi metsän tunnelma. Miltä metsä tuoksuu tänään? Mitä ääniä kuulet ympäriltäsi? Huomioi myös hiljaiset hetket. Tunnustele käsin erilaisia pintoja, esimerkiksi puiden runkoja, kasveja ja sammalta. Miltä pinnat tuntuvat käsiäsi vasten? Saatat huomata, että tähän voi uppoutua pidemmäksikin ajaksi. Voit halutessasi sulkea silmät ja toistaa aistiharjoitukset. Huomaatko eroa?

Metsähengitys

  1. Ota rennon ryhdikäs asento ja pyöräytä hartioitasi muutaman kerran
  2. Tunnustele miltä jalkapohjasi tuntuvat alustaa vasten
  3. Halutessasi voit sulkea silmäsi
  4. Huomioi miltä hengitys tuntuu vatsasi ja rintakehäsi alueella. Pysähdy hetkeksi tarkkailemaan hengitystäsi. Kuuntele samalla metsän ääniä. Mitä kuulet?
  5. Hengitä rauhallisesti nenän kautta sisään- ja ulos, pidennä hiukan uloshengitystäsi. Miltä metsä tuoksuu?
  6. Voit tehdä metsähengityksen lyhyesti (2 minuuttia) tai pidempään (10 minuuttia). Harjoituksen voi toistaa vaikka päivittäin. 

Mukavia metsätuokioita toivottaa: Anni Kuittinen – SKY/CIDESCO kosmetologi ja Hengähdyshetkiä®-palautumisvalmentaja

Esittelyssä Unna Nordic Metsäelämys -hoito 75 min, 115

Koe Suomalaisen metsän rentouttava vaikutus ihollasi lämpimässä hoitopedissämme.

Metsäelämys -hoito on kokonaisvaltaisesti hemmotteleva kasvohoito kotimaisella luonnonkosmetiikalla. Tässä aistillisessa hemmotteluhoidossa pääset kokemaan tehokkaan kasvohoidon, sekä rentouttavan selkä- ja käsihieronnan. Lue lisää elämyshoidoista täältä.

Ekosertifioitua Unna Nordic luonnonkosmetiikkasarjaa ovat inspiroineet suomalainen metsä ja sen myönteiset vaikutukset kehoon sekä mieleen. Oletko jo tutustunut tähän laadukkaaseen ihonhoitosarjaan?

Varaa aikasi Metsäelämys -hoitoon tästä.

Metsäelämys -hoidosta sanottua:

”Todella rentouttava hoitokokemus. Palvelu oli erinomaista ja puitteet miellyttävät. Hoidon aikana käytetyt tuotteet tuntuvat laadukkailta ja niiden tuoksu rauhoittaa. Seuraavaa käyntiä odottaen” -Martti.

Palautteen on vahvistanut Phorest Finland

Palautumispalvelu

Palautumista Metsässä 60 min, 79 €. Erikoistarjouksena 31.10 saakka, 55 €

Palautumistuokio jossa yhdistyvät Sääksjärveä ympäröivä kaunis luonto sekä aistillinen rentouttava hoitotuokio hirsihuvila Lettovillan toimipisteessämme.

Mitä palautumispalvelu sisältää ja kenelle se sopii?

Aloitamme palautumistuokion hyödyntäen Röykkä Resortin ympäristön rauhallista ja kaunista luontoa. Tutustumme metsähengitykseen ja tietoiseen hyväksyvään läsnäoloon. Metsästä siirrymme Elegannin toimipisteeseen ja pääset pötköttelemään lämpimään hoitotuoliimme ja teemme rentouttavan paineluhieronnan kasvoille ja käsille.. Kotiin saat mukaan itsellesi räätälöidyt metsäiset palautumisharjoitukset hyvinvointisi tueksi.

Palautumista Metsässä sopii jokaiselle luonnosta- ja hyvinvoinnistaan kiinnostuneelle. Pysähtyminen ja palautumisen opettelu ovat hyödyllisiä meistä jokaiselle. Muista pukeutua sään mukaisesti.

Varaa oma palautumistuokiosi tästä. Erikoistarjous voimassa 31.10 saakka. 

Kuunteluvinkki

Psykopodiaa podcast, Nina Lyytinen – Mielen hyvinvointia luonnosta.

Lähde: Mitä tiedetään metsän terveyshyödyistä?

Liisa Tyrväinen, Timo Lanki, Raija Sipilä ja Jorma Komulainen