Mikä on brasilialainen sokerointi? Miten se tehdään ja sattuuko se? Entä miten siihen pitää valmistautua? Elegannin hyvinvoinnin asiantuntija SKY-kosmetologi Anni vastaa useimmin kysyttyihin kysymyksiin ja murtaa ennakkoluuloja. 

Brasilialainen sokerointi eli brassi herättää paljon kysymyksiä ja jännitystä – meneehän aihe kirjaimellisestikin intiimin alueelle. Kosmetologina voin vakuuttaa sinulle, että oikein ja ammattitaidolla tehty brasilialainen sokerointi on helppo ja näppärä tapa poistaa karvoja ja meille ammattilaisille rutiinia. Suosittelen lämpimästi sokerointia karvanpoistoon – uskon, että yllätyt positiivisesti! Varaa aikasi täällä

Mikä on brassi? 

Brassi tarkoittaa alapään karvoituksen poistoa tai osittaista poistoa. Toimenpiteessä karvat poistetaan koko alapään alueelta: häpykummulta, uloimmilta häpyhuulilta sekä peräaukon ympäriltä. Karvat voidaan poistaa kokonaan “posliiniksi” tai osittain jättämällä häpykummulle haluttu muoto, kuten viiva, kolmio tai suorakaide. Brasilialaisen sokeroinnin yhteydessä ei kuitenkaan poisteta karvoitusta reisistä tai pakaroista, mutta tämänkin voi varata lisähoitona Elegannin ajanvarauksesta. 

Mitä eroa on brasilialaisella vahauksella ja sokeroinnilla?

Keskeinen ero on tuotteessa, jolla brassi tai muu karvanpoisto tehdään. Perinteisesti karvanpoistossa on käytetty vahaa. Tuotteena vaha on kuitenkin vanhanaikainen, emmekä Elegannissa käytä tai suosittele sitä käytettäväksi karvanpoistossa. Sokerimassa on luonnollinen, hellävarainen ja ekologinen tuote karvanpoistoon. 

Miten karvat poistetaan brassissa?

Elegannissa karvoitus poistetaan ihokarvojen poistoon tarkoitetulla hellävaraisella sokerimassalla. Toimenpiteessä saat jalkaasi kertakäyttöstringit, jotka helpottavat sokeroinnin tekemistä ja tekevät olosi mukavammaksi. Stringit ovat venyvät ja sopivat varmasti jokaiselle. Pyydämme sinua asettumaan selinmakuulle, jossa sokeroidaan häpykumpu ja -huulet. Peppuvako sokeroidaan kylkimakuulla, johon asiantuntijamme sinut opastaa. Asentoihin et tarvitse erityistä notkeutta, eivätkä ne vaadi lihaskuntoa. 

Brasilialaisessa sokeroinnissa asiantuntijamme levittää pienissä osioissa sokerimassan alueelle, jolta karvoitus halutaan poistettavan. Kun sokerimassa on levitetty, massa poistetaan hallitulla liikkeellä ja nopeasti irti ihosta, jolloin karvoitus lähtee siististi pois. Toimenpide toistetaan jokaiselle alapään alueelle, josta karvoitus halutaan poistettavan.

Kuinka kauan toimenpide kestää?

Hoito vie kokonaisuudessaan karvoituksesta ja karvan vahvuudesta riippuen noin 20–30 minuuttia. 

Miten brassiin pitää valmistautua?

Voit tulla meille brassiin tai muuhun karvanpoistoon täysin omana itsenäsi. Ennen toimenpidettä kannattaa huolehtia, että karvoituksen pituus on minimissään 0,5 mm, jotta karvanpoisto onnistuu hyvin. Mikäli sinulla on pitkää karvoitusta, ennen brassiin tuloa karvoitus kannattaa lyhentää noin 2 cm pituiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole pakollista, sillä voimme tehdä sen myös täällä Elegannissa osana hoitoa. 

Muista myös pestä huolellisesti alapää eli sisemmät ja ulommat häpyhuulet, peräaukon ympäristö sekä peppuvako. Voit tehdä tämän myös meillä Elegannissa, jossa on saatavilla kaikki tarvittava: käsisuihku ja hygieeniset pyyhkeet. Muita valmisteluita sinun ei tarvitse tehdä. 

Mitä jos toimenpide hävettää tai jännittää?

Kaikki tunteet, myös häpeä ja ujous, ovat täysin normaaleja, eikä niitä kannata jännittää. Koulutetulle kosmetologille brassisokerointi on kuitenkin arkipäivää eli normaali toimenpide – vähän kuin kampaajalle hiustenleikkuu tai vaatemyyjälle sovituksen opastaminen. Monella tapaa olemme myös kaikki loppujen lopuksi hyvin samannäköisiä. Voin taata, että kosmetologi on varmasti nähnyt “kaiken” ja siksi ujostelu on turhaa. 

Sattuuko se?

Kivun tunteminen on yksilöllistä, joten tähän on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta. Kivun tuntemiseen vaikuttavat oma kipukynnys, mutta usein myös kuukautiskierron vaihe ja stressitaso. Kivun tunteen lievittämiseen ammattilaisilla on keinoja. 

Yleinen kommentti on se, että brassi nipistää, ei siis varsinaisesti satu. Sen voin luvata, että elokuvista saa brassista aivan väärän käsityksen (vinkki kaikille Sinkkuelämää-faneille). Säännölliset käynnit 4–5 viikon välein auttavat paitsi tottumaan tuntemuksiin, mutta myös helpottavat nipistyksen tunteeseen, sillä karvanlaatu heikkenee, osa karvatupista lakkaa kasvattamasta karvaa ja karva “löystyy” karvatupessa.

Mitä brassin jälkeen?

Brassiin on helpot jälkihoidon ohjeet. Koska hikirauhanen ja karvatuppi ovat yhteydessä toisiinsa, on hyvä ottaa rauhallisesti vuorokausi sokeroinnin jälkeen. Suosittelemme välttämään hikoilua (treenaaminen, sauna), jotta sokeroidulle alueelle ei synny kuumotusta tai muuta ihoärsytystä. Saat meiltä aina mukaasi henkilökohtaiset kotihoito-ohjeet. 

Sopiiko brassi minulle?

Mikäli haluat eroon alapään karvoista 3–4 viikon ajaksi etkä ole tiedettävästi allerginen sokerille, brassi sopii sinulle erinomaisesti. Käyttämämme sokerit ovat erittäin ihoystävällisiä, hellävaraisia, vegaanisia ja kotimaisia naapurissamme (Herttoniemessä) valmistettuja. 

Teettekö brasilialaista sokerointia myös miehille?

Teemme brasseja ja muita alapään sokerointeja vain naisille. Muiden kehon alueiden sokerointeja teemme myös miehille. 

Miten saan varattua ajan karvanpoistoon?

Voit varata ajan brassiin tai muuhun karvanpoistoon helposti ajanvarauksestamme täällä. Lämpimästi tervetuloa!