Kestopigmentoinnilla pysyvästi huoliteltu ulkonäkö

Kestopigmentointi (permanent make up) tarjoaa mahdollisuuden pysyvämpään huoliteltuun ulkonäköön. Kestopigmentoinnilla saadaan pitkäkestoiset ja kauniit kulmat ja silmien rajaukset. Kestopigmentoinnin on tarkoitus näyttää luonnolliselta silloinkin, kun sinulla ei ole meikkiä.

Kulmapigmentoinnissamme teemme sinulle henkilökohtaisen pigmentointisuunnitelman, jonka hyväksyt ennen toimenpiteeen aloitusta. Kestopigmentoinnissa pintapuudutamme käsiteltävän ihoalueen. Pigmentointivärimme ovat EU:ssa valmistettuja, tutkittuja ja hyväksyttyjä. Noudatamme työssämme erittäin tarkkaa hygieniaa ja toteutamme toiveesi niin hyvin kuin se on mahdollista.

Jos sinulla on terveydellisiä haasteita, kuten sairauksia, jotka voivat vaikuttaa ihon ja silmien sietokykyyn tai parantumiseen, suosittelemme olemaan yhteydessä lääkäriin pigmentoinnin soveltuvuudesta ihollesi.

”Tuomme parhaat puolesi esiin, emmekä koskaan tee toimenpiteitä, jotka muuttavat radikaalisti ulkonäköäsi. Näkemyksemme mukaan pigmentoinnin tulee olla luonnollinen silloinkin, kun sinulla ei ole meikkiä kasvoillasi”.

Tiesitkö?

Pigmentoiminen ja meikkaaminen ovat eri asioita. Pigmentoinnissa väri viedään ihon alle, kun taas meikki jää aina ihon pintaan. Kestopigmentoinnissa väri pigmentoidaan ihoon, jossa se kestää ihotyypistä riippuen jopa useita vuosia. On myös mahdollista, että väri ei lähde koskaan kokonaan pois. Iho elää, mikä vaikuttaa aina lopputulokseen: esimerkiksi värisävyt vaihtelevat jonkin verran eri ihoilla, jolloin vahvistuskertojen määrä vaihtelee.

Paras tapa edetä ja varmistaa erinomainen lopputulos on edetä pigmentoinnissa hitaasti. Useimmiten hyvä lopputulos vaatii 2, joskus jopa 3 käsittelykertaa. Uusintakäsittelyn voi tehdä aikaisintaan viiden viikon kuluttua pigmentoinnista, koska ihon on annettava uusiutua kunnolla – näin myös lopputuloksesta tulee paras mahdollinen.

Mitä sinun tulisi tietää kestopigmentoinnista? Lue lisää täältä.

Miten kestopigmentointi tehdään?

Kestopigmentoinnissa väri tuodaan steriilillä kertakäyttöneulalla ihoon, jossa se kestää ihotyypistä riippuen jopa useita vuosia. On myös mahdollista, että väri ei lähde kokonaan koskaan pois.

Kulmapigmentoinnissa kasvoille tehdään pigmentointisuunnitelma, jonka hyväksyt itse ennen toimenpiteen aloitusta. Silmien ylärajaus tehdään yläripsirajaan ja yleensä – silmän mallista riippuen – hiukan ulkonurkkaa kohti leventäen. Värien aiheuttamat allergiat ovat mahdollisia, mutta hyvin harvinaisia. Väreissä ei ole samoja ainesosia kuin ripsien, kulmien tai hiusten kestoväreissä. Kulmakarvoja ei ajella tai nypitä pois käsittelyn vuoksi. Kasvat kasvavat normaalisti käsittelyn jälkeenkin.

Käsiteltävä alue pintapuudutetaan. Puudutus jätetään pois, jos erikseen niin toivot. Jos silmäsi turpoavat herkästi, antihistamiinista voi olla jonkin verran hyötyä. Voimakas turvotus saattaa vaikeuttaa työn tekemistä.

Useimmiten hyvä lopputulos vaatii 2, joskus jopa 3 pigmentointikertaa. Uusintakäsittely tehdään 5-8 viikon kuluttua. Uusintakäsittelyn voi tehdä aikaisintaan neljän viikon kuluttua, koska ihon on annettava uusiutua kunnolla. Myös lopputuloksesta tulee tällöin paras mahdollinen. Teemme pigmentointityötä sillä periaatteella, että väriä on helpompi lisätä kuin ottaa pois. Joillekin väriä jää paremmin kuin toisille ja on mahdollista, että väri lähtee lähes jäljettömiin ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Työ ei usein ole ensimmäisen käsittelyn jälkeen täysin tasainen, vaan pigmentoinnin uusiminen parantaa lopputuloksen. Hoitojen välillä mahdollisia eroavaisuuksia voi korjata meikin avulla.

Jatkossa tehtävien vahvistuskertojen tarve vaihtelee yksilöllisesti: toiset käyvät jatkopigmentoinnissa vuoden välein, ja toiset jopa kolmen vuoden välein.

Muuta huomioitavaa kestopigmentoinnissa

Silmäluomileikkauksen jälkeen silmien pigmentointi tehdään aikaisintaan 6 kk:n kuluttua toimenpiteestä. Mikäli silmät ovat erityisen kuivat, ne voivat ärsyyntyä pigmentointikäsittelystä jopa kivuliaiksi. Puudutusaine saattaa myös kuivattaa hiukan. Tällöin on hyvä käyttää kosteutustippoja muutaman kerran päivässä useamman päivän ajan jo etukäteen, ja jatkaa tippojen käyttöä myös pigmentoinnin jälkeen.

Ripsienpidennykset tulisi poistaa ennen eyeliner-pigmentointia. Kun iho on parantunut pigmentoinnista, ripsienpidennykset voidaan laittaa takaisin. Vastaamme työn jäljestä, ja sinä puolestaan vastaat ohjeiden mukaisesta kotihoidosta. Saat kirjalliset selkeät kotihoito-ohjeet meiltä mukaasi.

Kysyttävää? Varaa itsellesi soittoaika ajanvarauksestamme, tästä.

Kesto­pigmentoinnin jälkeen

Pigmentoinnin jälkeen seuraavan viikon aikana tulee välttää:

  • Uimista, saunomista, solariumia ja auringon ottamista.
  • Hikoilua ja raskasta liikuntaa.
  • Pigmentoidun alueen meikkaamista.
  • Pigmentoidun alueen raapimista, hankaamista tai koskemista sormin (alue voi kutista).
  • Pigmentoitua aluetta hoidetaan tarvittaessa pigmentoinnin jälkeen hoitovoiteella, jonka saat meiltä mukaasi.