Mikä on kestopigmentointi, miten se tehdään ja kenelle se sopii? Kosmetologi vastaa

Kestopigmentoinnilla on monta nimeä, ja oletkin ehkä saattanut kuulla “karvatekniikasta” tai “puuterikulmista”. Nimitykset vaihtelevat tekijän, trendien ja tarvikkeita valmistavien brändien mukaan, mutta tarkoittavat käytännössä lähes samaa asiaa. Tässä artikkelissa kerromme, mikä kestopigmentointi on, mitä kestopigmentoinnissa käytännössä tapahtuu ja millaisilla tekniikoilla se on mahdollista toteuttaa, nimistä viis. 

Mikä on kestopigmentointi?

”Kestopigmentointi on hyvä tapa saada kaunis, huoliteltu ja siisti ulkonäkö helposti ja luonnollisesti”.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan kestopigmentoinnissa viedään väriä kapealla steriilillä neulalla ihon alle, kuten tatuoinnissakin, joskaan ei yhtä syvälle. Kestopigmentoinnilla luodaan haluttu väri sekä muoto esimerkiksi kulmiin ja silmäluomiin. Kestopigmentointi on hyvä tapa saada kaunis, huoliteltu ja siisti ulkonäkö helposti ja luonnollisesti. 

Millaista lopputulosta kestopigmentoinnilla tavoitellaan?

Kestopigmentoinnin tavoitteena on korostaa omia kauniita piirteitäsi ja saavuttaa luonnollinen lopputulos. Pigmentoinnilla vähennetään tai jopa poistetaan meikkauksen tarve, ja se tehdään aina omaan tyyliisi sopivaksi. Elegannissa käymme kanssasi aina etukäteen tarkasti läpi toiveesi kestopigmentoinnille. Sekä kulma- että silmienrajauspigmentoinnissa teemme kanssasi pigmentointisuunnitelman, jota noudatamme tarkasti. 

Miten kestopigmentointi eroaa meikkaamisesta?

Siinä missä meikki jää aina ihon pinnalle, viedään kestopigmentoinnissa väri ihon alle – näin syntyy kestopigmentoinnin kestävä lopputulos. Kestopigmentoinnin kesto on noin 13 vuotta ihotyypistäsi riippuen. Joillain ihotyypeillä jälki on tätäkin pysyvämpi.

Silmien luonnollinen rajaus valmiina, ja kulmat ennen vahvistusta eli toista käsittelyä. Asiakkaan kulmakarvoihin saatiin kaunis kehys lisäämällä hiukan väriä kohtiin joissa karvat eivät kasva luonnostaan.

Miten kestopigmentointi käytännössä tehdään?

Pigmentoinnissa viedään väriä ihon alle noin 1 millimetrin syvyyteen neulalla pienestä, paljaalla silmällä erottamattomasta pisteestä. Pisteistä koostuu tasainen pinta, ja niitä tehdään joko paljon, jolloin saadaan tumma ja intensiivinen väri, tai harvakseltaan, jolloin lopputulos on haaleampi ja puuterimaisempi, häivytyksenomainen. Lopputulokseen vaikuttaa moni asia, kuten neula, väri, valittu tekniikka ja tottakai tekijän ammattitaito ja kokemus. Luonnollisesti myös omalla ihonsävyllä, paranemisella ja annettujen kotihoito-ohjeiden noudattamisella on merkitystä.

Tekniikoita värin viennissä ihoon on kaksi. Linja-/viivatekniikalla eli niin sanotulla karvatekniikalla saadaan aikaiseksi tarkkoja tasareunaisia linjoja – näin voidaan piirtää ihoon yksittäisiä “karvoja”. Karvatekniikassa tulee huomioida se, että lopputulos jää monesti melko vaaleaksi eli hyvin luonnolliseksi. 

Puuteri-/väritystekniikalla väri viedään ihoon hienovaraisesti “värittämällä” tasaisin aluein, jolloin käsiteltävälle alueelle ei synny tarkkoja viivoja. Tekniikka mahdollistaa häivytetyn puuterimaisen lopputuloksen. Tummuusaste vaihtelee hyvin luonnollisesta intensiiviseen ja tummaan. Ja toisin kuin moni saattaa luulla: tällä tekniikalla saadaan yhtä luonnolliset kulmat kuin “karvatekniikallakin”.  Me olemme erikoistuneet puuterikulmiin.

Eleganni kestopigmentointi

Huolellinen suunnitelma ja mittaaminen on tärkeä vaihe ennen pigmentointia.

Mistä tiedän millä tekniikalla kestopigmentointi tulisi minulle tehdä?

Sinun ei asiakkaana tarvitse osata tehdä valintaa sokkona. Kokenut ammattilainen osaa valita juuri sinun ihollesi sopivimman tekniikan. Meillä Elegannissa jokainen pigmentointi sisältää tarvittaessa ennakkoon tehtävän konsultaation, jossa suunnitellaan sinulle parhaiten sopiva lopputulos. Voit varata meille soittoajan tästä, tai tulla etukäteen sovittuna ajankohtana käymään meillä.

Olen kuullut vain microbladingista. Mitä eroa on kestopigmentoinnilla ja microbladingilla?

Sekä microbladingissa että pigmentoinnissa on tarkoitus viedä väriä ihoon esteettisesti miellyttävän lopputuloksen aikaansaamiseksi. Näissä ero on tekniikka: microbladingissa ihoon tehdään neuloilla pieni pinnallinen viilto, josta väri saadaan ihon alle. Sen sijaan pigmentoinnissa väri viedään neulalla pieninä rinnakkaisina pisteinä ihon alle. Microbladingin työkalun pitkittäin asetellut neulat mahdollistavat tarkat suorat linjat, mutta ihon paraneminen vie pidemmän ajan ja siinä on suurempi komplikaatioriski verrattuna kestopigmentoinnin pistetekniikkaan. Elegannissa suosittelemme lämpimästi kestopigmentointia ihoystävällisempänä vaihtoehtona. Elegannissa emme tee enää microbladingia lainkaan. 

Asiantuntijan käsissä toimenpidettä tai lopputulosta ei tarvitse jännittää. Usein kuulemmekin pigmentoinnin jälkeen toteamuksen “Olisinpa tehnyt tämän jo aiemmin!”.

Vaurioittaako kestopigmentointi ihoa?

Koneella tehtävässä pigmentoinnissa väri saadaan tasaisesti ihon alle ja pienin ihovaurioin. On kuitenkin hyvä huomata, että ihoon tehtävä pienikin reikä on aina ihovaurio – tätä seikkaa ei tule unohtaa tai kaunistellakaan. Koneella tehtävässä pigmentoinnissa ihoon kohdistuva vaurio on kuitenkin erittäin pieni ja hyvin hallittava verrattuna esimerkiksi viiltoon.

Iho on kuin sijoitusrahasto: mitä talletat, kasvaa korkoa ja näkyy vuosien päästä. Tämä on tärkeää ymmärtää myös pigmentoinnissa; sen laadussa, pigmentointikerroissa ja ihonhoidossa. Koska pigmentoinnissa tehdään ihoon reikä, on infektioriski aina olemassa. Siksi kotihoito-ohjeen noudattaminen ja hyvä hygienia niin kotona kuin hoitolassa ovat tärkeitä asioita. Iholla on uskomaton kyky korjata itseään ja uudistua silloin, kun vaurio on kohtuullinen ja tarkoin harkittu. Siksi on ensisijaisen tärkeää teettää pigmentointi koulutetulla asiantuntijalla. Asiantuntijan käsissä toimenpidettä tai lopputulosta ei tarvitse jännittää. Usein kuulemmekin pigmentoinnin jälkeen toteamuksen “Olisinpa tehnyt tämän jo aiemmin!”.

Luonnollinen rajaus, ja kulmapigmentointi ennen vahvistusta eli toista käsittelyä, jossa tasoitettiin värisävyä.

 

Sattuuko kestopigmentointi?

Kipu on hyvin yksilöllinen tuntemus, joten tähän on vaikeaa antaa yksiselitteistä vastausta. Kestopigmentoinnissa käsiteltävä alue pintapuudutetaan, minkä vuoksi toimenpide ei yleensä tunnu juuri miltään. Jos sinulla on herkät silmät, suosittelemme silmänrajausten kestopigmentointia ennen ja jälkeen käyttämään kosteuttavia silmätippoja. 

Miten kauan iholla kestää palautua kestopigmentoinnista?

Ihon parantuminen kestopigmentoinnista on hyvin yksilöllistä, ja se riippuu muun muassa ihotyypistä ja jälkihoidosta. Peruskaava on se, että pigmentointipäivänä näet varsin tumman lopputuloksen. Parissa päivässä iho alkaa korjata itseään ja muodostaa rupea, joka irtoaa noin viikossa. Tämän alta paljastuu pigmentointipäivän tummuuteen verrattaessa merkittävästi vaaleampi lopputulos, ja väri asettuu vielä noin kuukauden tästä eteenpäin. 

Voi sanoa, että pigmentointi on noin viikossa hilseilyn loputtua melko tasainen ja normaalin ihon näköinen sekä tarpeen mukaan meikattavissa. Ihon täydellinen uusiutuminen pigmentoidulla alueella vie iästä riippuen noin 4–8 viikkoa. Huomioithan, että ensimmäinen pigmentointi tulee aina vahvistaa ihon uusiuduttua ensimmäisestä käsittelystä, eli iholle tehdään kaksi käsittelyä. 

Kulmien pigmentointi heti käsittelyn jälkeen. Silmissä parantuneet rajaukset.

Mistä tiedän sopiiko kestopigmentointi minulle?

Kestopigmentointi sopii jokaiselle, joka haluaa näyttää huolitellulta ja korostaa omia parhaita puoliaan, muutamin rajoituksin, joista lisää alla. Kestopigmentointi tuo helpotusta arkeen esimerkiksi meikkaamisessa erityisesti silloin, jos lähinäkö on huono tai jos meikkaaminen tuntuu muuten vaikealta, jos urheilet paljon tai haluat muuten vain päästä helpolla aamuisin. 

Huomioithan seuraavat rajoitukset kestopigmentoinnissa. Ethän tule pigmentointiin, jos sinulla on seuraavia diagnooseja, oireita tai taipumuksia:

  • Flunssa tai jokin muu tulehdus
  • Mustelma tai turvotusta käsiteltävällä alueella
  • Ruusufinni, syntymämerkki tai verisuoniluomi käsiteltävällä alueella
  • Krooninen sairaus, kuten diabetes, munuais- tai maksasairaus, syöpä, sydänsairaus, rytmihäiriö tai vastaava. Tarkistathan myös lääkäriltäsi soveltuvuutesi kestopigmentoinnille, jos käytät verenpainelääkitystä.
  • HIV tai herpes, hepatiitti B, tuberkuloosi tai epilepsia
  • Verenvuototauti tai verenohennuslääkitys
  • Penisilliinin käyttö heikentää pigmentin tarttumista ihoon
  • Taipumus keloidiarpiin
  • Sädehoitoa alle 1,5 vuotta ennen kestopigmentointia
  • Raskaana tai imetät

Epävarmoissa tilanteissa tarkista pigmentoinnin sopivuus lääkäriltäsi.

Voiko kestopigmentointi aiheuttaa allergisia reaktioita?

Kestopigmentoinnissa käytettävien värien aiheuttamat allergiat ovat toki mahdollisia, mutta äärimmäisen harvinaisia. Värit ovat turvallisia, puhtaita ja EU:n tiukan kosmetiikkalainsäädännön alaisia. Väreissä ei ole samoja ainesosia kuin ripsien, kulmien tai hiusten kestoväreissä. 

Minulla on ripsienpidennykset. Voiko minulle tehdä silmien ylärajaukset kestopigmentoinnilla?

Tarkan työnjäljen ja laadukkaan ja hygieenisen lopputuloksen saavuttamiseksi ripsienpidennykset tulee poistaa ennen pigmentointia. Kun iho on parantunut pigmentoinnista, pidennykset voi laittaa takaisin. 

Saako kestopigmentoinnin poistettua?

Kestopigmentoinnin saa poistettua ammattilaisen avulla laserilla tai poistoaineella. Joissain harvoissa tapauksissa, jos väri on viety ihoon liian syvälle, se ei välttämättä lähde pois koskaan – siksi kestopigmentoinnin tulisi aina tehdä asiantunteva koulutettu ammattilainen. Ammattitaitoisesti ihoon viety väri haalistuu ajan kanssa, eikä vaadi poistoa. Väriä voidaan vahvistaa 13 vuoden välein ihotyypistäsi riippuen.

”Tuomme parhaat puolesi esiin, emmekä koskaan tee toimenpiteitä, jotka muuttavat radikaalisti ulkonäköäsi. Näkemyksemme mukaan pigmentoinnin tulee olla luonnollinen silloinkin, kun sinulla ei ole meikkiä kasvoillasi”.

Sanotte, että Eleganni on erikoistunut “luonnollisiin pigmentointeihin”. Mitä tarkoitatte tällä? 

Elegannissa viemme väriä ihoon ammattitaitoisesti ja hienovaraisesti niin, että lopputulos on aina luonnollinen. Tavoitteemme kestopigmentoinnissa on sama kuin kaikissa muissakin palveluissamme: tuomme parhaat puolesi esiin, emmekä koskaan tee toimenpiteitä, jotka muuttavat radikaalisti ulkonäköäsi. Näkemyksemme mukaan pigmentoinnin tulee olla luonnollinen silloinkin, kun sinulla ei ole meikkiä kasvoillasi. 

Meille Elegannissa on ensisijaisen tärkeää, että olet tyytyväinen palveluidemme ja tuotteidemme lopputulokseen ja saamaasi palveluun. Vastaamme aina työmme jäljestä ja toteutuksesta, kun taas asiakkaamme vastaa ohjeidemme mukaisesta huolellisesta ja hygieenisestä jälkihoidosta. 

Lämpimästi tervetuloa Eleganniin kestopigmentointiin! Varaa oma aikasi täällä