Kestopigmentointi eli permanent make up tarjoaa mahdollisuuden pysyvämpään huoliteltuun ulkonäköön. Kestopigmentointi tehdään tatuoimalla ihoon, ja sen avulla saadaan esimerkiksi kauniit luonnolliset kulmat ja silmien rajaukset. Kestopigmentoinnin on tarkoitus näyttää luonnolliselta silloinkin, kun sinulla ei ole meikkiä.
Pigmentointivärimme ovat EU:ssa valmistettuja, tutkittuja ja hyväksyttyjä tatuointivärejä. Käytämme pigmentointityössä erittäin tarkkaa hygieniatasoa korkealla ammattitaidolla, ja toteutamme toiveesi niin hyvin kuin se on mahdollista.
On tärkeää ymmärtää, että pigmentoiminen ja meikkaaminen ovat kaksi aivan eri asiaa. Pigmentointiväri on ihon alla ja meikki pinnalla. Jokainen asiakas tulee pigmentoitavaksi omasta tahdostaan ja haluaa kasvoilleen parhaan mahdollisen lopputuloksen. Tähän työhön sanonta ”hiljaa hyvä tulee” sopii loistavasti. Sekä asiakkaan että tekijän on hyväksyttävä elävän ihon vaikutus lopputulokseen – esimerkiksi värisävyt vaihtelevat jonkin verran eri ihoilla ja toiset ihot vaativat vahvistuksia useammin kuin toiset.

Miten kestopigmentointi tehdään?

Kestopigmentoinnissa tatuointiväri tatuoidaan steriilillä kertakäyttöneulalla ihoon, jossa se kestää ihotyypistä riippuen jopa useita vuosia. On myös mahdollista, että väri ei lähde koskaan pois.
Kulmapigmentoinnissa kasvoille tehdään pigmentointisuunnitelma, jonka hyväksyt itse ennen toimenpiteen aloitusta. Silmien ylärajaus tehdään yläripsirajaan ja yleensä – silmän mallista riippuen – hiukan ulkonurkkaa kohti leventäen. Värien aiheuttamat allergiat ovat mahdollisia, mutta hyvin harvinaisia. Väreissä ei ole samoja ainesosia kuin ripsien, kulmien tai hiusten kestoväreissä. Kulmakarvoja ei ajella tai nypitä pois käsittelyn vuoksi. Kasvat kasvavat normaalisti käsittelyn jälkeenkin.
Käsiteltävä alue pintapuudutetaan. Puudutus jätetään pois, jos erikseen niin toivot.  Jos silmäsi turpoavat herkästi, antihistamiinista on jonkin verran hyötyä. Voimakas turvotus saattaa vaikeuttaa työn tekemistä.
Useimmiten hyvä lopputulos vaatii 2-3 pigmentointikertaa. Uusintakäsittely tehdään 4-8 viikon kuluttua. Uusintakäsittelyn voi tehdä aikaisintaan neljän viikon kuluttua, koska ihon on annettava uusiutua kunnolla. Myös lopputuloksesta tulee tällöin paras mahdollinen. Teemme pigmentointityötä sillä periaatteella, että väriä on helpompi lisätä kuin ottaa pois. Joillekin väriä jää paremmin kuin toisille ja on mahdollista, että väri lähtee lähes jäljettömiin ensimmäisen käsittelyn jälkeen. Työ ei usein ole ensimmäisen käsittelyn jälkeen täysin tasainen, vaan pigmentoinnin uusiminen parantaa lopputuloksen. Hoitojen välillä mahdollisia eroavaisuuksia voi korjata meikin avulla.
Jatkossa tehtävien vahvistuskertojen tarve vaihtelee yksilöllisesti: toiset käyvät jatkopigmentoinnissa vuoden välein, ja toiset jopa viiden vuoden välein.

Muuta huomioitavaa kestopigmentoinnin ottamisessa

Jos sinulla on jokin sairaus tai erityisseikka (esim. diabetes, verenvuototauti, allergia tai esim. verta ohentava lääkitys), joka voi vaikuttaa ihon tai silmien sietokykyyn tai parantumiseen, on suositeltavaa kysyä pigmentoinnin soveltuvuudesta omalta lääkäriltä. Silmäluomileikkauksen jälkeen silmien pigmentointi tehdään aikaisintaan 6 kk:n kuluttua. Mikäli silmät ovat erityisen kuivat, ne voivat ärsyyntyä käsittelystä jopa kivuliaiksi. Puudutusaineet kuivattavat myös hiukan. Tällöin on hyvä käyttää kostutustippoja muutaman kerran päivässä, useamman päivän ajan jo etukäteen ja jatkaa myös pigmentoinnin jälkeen.

Ripsipidennykset tulisi poistaa ennen eyeliner pigmentointia, ihon parannuttua ne voidaan laittaa takaisin.
Vastaamme työn jäljestä ja asiakas puolestaan mahdollisista jälkireaktioista sekä tietenkin huolellisesta ja hygienisestä hoidosta.

Kestopigmentoinnin kotihoito

Pigmentoinnin jälkeen seuraavan viikon aikana pitää välttää:
-pigmentoidun alueen meikkaamista ns. tavallisilla meikeillä (kolmen päivän meikittömyys riittää). Mikäli meikkaaminen on ns. välttämätöntä, mineraalimeikit sopivat pigmentoidulle iholle vaikka heti.

– Uimista, saunomista, solariumia ja auringon ottamista.
– Pigmentoidun alueen raapimista, hankaamista tai koskemista sormin (alue voi kutista).
– Pigmentoitua aluetta hoidetaan pigmentoinnin jälkeen hoitovoiteella jonka saat meiltä mukaasi, vähintään kolmesti päivässä 3-4 päivän, mieluiten viikon ajan. Voide levitetään puhtaalla vanupuikolla. Voide saattaa turvottaa silmiä.
-Bevitan Bio Vaselin on 100 % luonnollisista raaka-aineista koostuva voide, joka on tarkoitettu rikkoutuneen tai kutisevan ihon hoitoon. Kokemus on osoittanut tuotteen monia muita paremmaksi ja suosittelemme sen käyttöä jälkihoidossa.

Tarkista kestopigmentoinnin hinta

Varaa aika kestopigmentointiin

PALUU ETUSIVULLE